Креативні виставки нашої бібліотеки. Шляхи надихання та робота.

 Кожна виставка книг на стелажах нашої бібліотеки  це виклик. Прагнення зробити щось неповторне, цікаве для відвідувачів, те, що притягуватиме їхні погляди. Це бажання  палахкотить у нас грудях і штовхає на пошуки нових ідей, матеріалів для втілення задуманого та часу для підготовки.

    Звідки черпати ідеї для візуалізації фізичних виставок у бібліотеці? Робити за шаблоном чи діяти за вказівкою Остіна Клеона і "красти як митець"?

    Ми прибічники другого підходу: знаходимо ідею відповідно до нашої тематики і змінюємо її так, що ніхто не впізнав би першоджерело! Використовуємо безкрайні простори інтернету для надихання, пошуку концепції чи деталізації тієї задумки, яку маємо.

    Головний наш ресурс це You Tube. Ми слідкуємо за десятками каналів, блогери яких займаються творчістю та навчають як створити той чи інший виріб. Буває й так, що спочатку знаходимо візуальне наповнення, а вже потім під нього розробляємо виставку.
 
    Не менше нам допомагають бібліотечні сторінки у Pinterest. Ця платформа цікава тим, що при правильному пошуку ви можете переглядати виставки американських чи європейських бібліотек і віднаходити приховані скарби. Наша бібліотека теж завела свою сторінку у Pinterest за посиланням https://cutt.ly/hbErhlN, щоб викладати свій досвід творення візуалу для виставок.

Коли постійно перебуваєш у пошуку нових можливостей, то ідеї проростають як гриби після дощу. 

Деякі наші ідеї були запозичені з Фейсбук сторінок наших колег-бібліотекарів з усіх куточків України. Тому ми вважаємо життєвонеобхідним слідкувати за діяльністю інших бібліотек.

Достатньо часто ми чуємо від наших відвідувачів: "О, а скоро нова виставка буде!" - щойно вони заходять у наші зали, то відразу зауважують як ми працюємо. Всі виставки  розробляємо на робочих місцях не криючись: нам приємно, коли нашу роботу помічають на етапі творення, а не лише сприймають нові виставки як даність.

А які ваші секрети?





    


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами