Навчання для вдосконалення діяльності бібліотекаря. Які існують можливості?

Розвиток бібліотеки важко уявити без постійного навчання та самовдосконалення бібліотекарів. Мінливість сьогодення вимагає бути гнучким і швидко реагувати на зміни у суспільстві. На щастя сьогодні є ряд платформ, що пропонують безкоштовне навчання і можливості крокувати в ногу з часом.

 Розгляньмо найяскравіші з них.




Навчальна платформа Olimp

Культура 3.0 - курс стане цікавим для учасників та учасниць груп підтримки реформ, бібліотекарям, вчителям, учням старших класів, студентам, громадським організаціям, ініціативним мешканцям громади, головам, заступникам та начальникам відділів об’єднаних територіальних громад, що займаються залученням інвестицій, розвитком економіки та культури своїх громад.

Навчальна платформа 



МЕДІАГРАМОТНІСТЬ: ПРАКТИЧНІ НАВИЧКИ - курс присвячений медіаграмотності та головним викликам сучасного світу – дезінформації та фейкам.

Англійська для медіаграмотності - цей курс надасть вам можливість розвинути широке розуміння ролі медіа у нашому житті, розширити словниковий запас та набути необхідних мовних навичок для аналізу того, що ви читаєте та дивитесь. Курс надається англійською мовою.

ЦИФРОВИЙ МАРКЕТИНГ - все про налаштування реклами в інтернеті, Google Ads, Google My Business, воронки продажів, посадкові сторінки та багато іншого лише за тиждень.

Культура та політика: багатозначність (взаємо)зв'язків - у цьому курсі лектори намагалися проблематизувати цю тему, наштовхнути слухачів на роздуми про те, як політичні процеси можуть формувати порядок денний культурного життя і, водночас, чому політика та ідеології неможливі без мистецьких засобів свого втілення.

Основи лобіювання - поділимося з Вами сучасними інструментами впливу на органи влади для досягнення Ваших організаційних цілей і допоможемо створити напрямок урядових відносин буквально з нуля. На сьогодні лобіювання не викладають в жодному з українських вишів. Тож приєднуйтесь до нашого курсу і скористайтесь можливістю здобути унікальні практичні знання з цього актуального напрямку.

Візуалізація даних - для бібліотекаря вкрай важливим є вміння представити, візуалізувати результати свого аналізу так, щоб це найкраще сприймалось іншими людьми, які часто не є фахівцями в цій галузі. Не менш важливим, а часто найбільш ефективним способом вивчення даних є візуальний аналіз. Як правильно кодувати дані у візуальній формі - ось про це і буде йтись на курсі.


Як створити масовий відкритий онлайн-курс  - цей курс допоможе вам розібратися у всіх нюансах формату масового відкритого онлайн-курсу, зрозуміти чи потрібно вам чи вашій організації створювати власний МВОК та надасть покрокові інструкції щодо створення якісного онлайн-курсу. Також розглянемо найкращі науково обґрунтовані практики викладання і навчимося інтегрувати масові онлайн-курси в навчальний процес офлайн.

Дія. Цифрова освіта

«Базові цифрові навички» (1-3 сезон) – навчіться впевнено користуватися смартфоном, комп'ютером і планшетом тощо.

Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності - онлайн курс розроблений міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra. Very Verified є частиною проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який впроваджується IREX за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти та науки України та Академією української преси.

Клуб Не Анонімних Блогерів - освітній серіал охоплює теми: які інструменти є для пошуку ідеї та тем для YouTube-каналу, як правильно працювати з контентом, як поетапно створюється сценарій для відео, як зробити, щоб картинка не тряслась, яка техніка є важливою, монтаж, візуальні ефекти, як гратися зі звуком, як розробити свій фірмовий стиль YouTube-каналу, які чинники ранжування відео та як просувати відео.

Цифрова грамотність державних службовців 1.0. на базі інструментів Google - освітній серіал охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності та повсякденному житті. З усім різноманіттям онлайн-інструментів допоможе розібратися сертифікований тренер Google for Education, директор Академії цифрового розвитку Антоніна Букач. 

TikTok / Instagram / Facebook: як залишатись в тренді в 2020 - у цьому серіалі ви дізнаєтесь, що таке TikTok, Instagram і Facebook. Розберетесь для чого вони потрібні, як з ними працювати та яку соціальну мережу обрати для себе, як без професійних навичок сторювати якісні фото та відео, чому ТікТок змусив танцювати весь світ, що таке таргетована реклама, як вона допоможе дізнатись про вас, як за допомогою лише смартфону заробляти гроші, як соціальні мережі змінили правила бізнесу, що про це скажуть лідери українського ринку.

Як стати YouTube-блогером - освітній серіал розповість, де шукати ідеї для власних відео, критерії вдалого відео, авторське право, оформлення YouTube-каналу, оптимізацію відео, аналіз конкурентів, монетизацію каналу. Своєю експертизою, успішним досвідом створення та поширення контенту в YouTube, поділяться власник агенції SHATYRKO AGENCY Андрій Шатирко, а також тренер Цитрус Академії Євгеній Федяй.

Платформа ED ERA

Фактчек: довіряй-перевіряй - втомилися від інтернет-фейків, маніпуляцій ЗМІ та брехні політиків? Хочете навчитися відрізняти брехню від правди у новинах, дописах на Facebook та відео на YouTube? Не знаєте, яким ЗМІ та експертам довіряти?
Проект VoxCheck та EdEra створили онлайн-курс «Фактчек: Довіряй-перевіряй» саме для тих, хто хоче споживати тільки правдиву інформацію і не потрапляти у пастку фейків та міфів.


Платформа "Культура і креативність"

КУРС «МЕДІА-ПІТЧИНГ» - курс складається з 5 лекцій, які ви зможете прослухати за 15 хвилин, і дізнатися як просувати ваш проект в медіа.


КУРС «ПАРТНЕРСТВО ТА ФАНДРЕЙЗИНГ» - цей курс розглядає альтернативні способи залучення коштів креативними компаніями на ранньому етапі їхнього розвитку. У ньому викладено такі аспекти, як: основи інноваційної та підприємницької діяльності, ключові бізнес-моделі, основний зміст і структура бізнес-плану, а також принципи взаємовигідної співпраці між креативним сектором та іншими галузями економіки, що сприяють створенню креативних міст, креативних кластерів та інших стратегічних форм співпраці.

КУРС ІЗ ПРОГРАМИ «КРЕАТИВНА ЄВРОПА» - курс містить 5 лекцій, які можна прослухати за 15 хвилин і дізнатися, як отримати фінансування для своєї ініціативи. Наші експерти навчать вас складати успішні заявки, подавати їх на конкурс і знаходити міжнародних партнерів. «Креативна Європа» – найбільша грантова програма ЄС, яка фінансує проекти культурного та аудіовізуального секторів.

КУРС «НАПИСАННЯ ПРОЕКТНИХ ЗАЯВОК» - цей курс із трьох лекцій допоможе менеджерам культури готувати успішні проектні пропозиції, а отже отримувати гроші на реалізацію своїх проектів. Після проходження курсу ви зможете визначати цілі проекту, завдання та очікувані результати, знаходити партнерів і розробляти якісні заявки.

КУРС «АДВОКАЦІЯ» - ви навчитеся створювати кампанію з адвокації: від етапу пошуку проблеми до оцінки результатів. Експерт із комунікацій та адвокації Ануш Беглоян розглядає реальні кейси успішних кампаній та пояснює, як домогтися соціальних змін через лобіювання, вплив та інформаційні кампанії. Ви дізнаєтеся, як працювати із цільовою аудиторією та агентами впливу, а також як підготувати промо-матеріали.

КУРС «КУЛЬТУРНА СТРАТЕГІЯ» - прослухавши курс, ви дізнаєтеся, як розробити стратегію культурної організації і підготувати документи, які дадуть реальний ефект.

КУРС «ФАНДРЕЙЗИНГ» - прослухавши цей онлайн-курс, ви дізнаєтеся, як знайти фінансових донорів для культурних ініціатив і налагодити з ними стійкі довгострокові відносини. Протягом коротких лекцій експерт розповість про основні етапи залучення донорів до фінансування проектів: починаючи з дослідження та підбору необхідного донора і закінчуючи можливою реструктуризацією та налагодженням особистих контактів.

ВУМ

Бібліотеки у досягненні Цілей сталого розвитку - цей онлайн курс присвячений ролі бібліотек у досягненні Цілей сталого розвитку. Автори курсу в доступній формі пояснюють слухачам сутність кожної Цілі та демонструють можливості й успішні приклади - як бібліотеки сприяють їх досягненню.

Бібліотека – відкритий публічний простір - курс орієнтований на працівників невеликих бібліотек (міських, районних, сільських), які щиро прагнуть зробити свою бібліотеку сучасною і відкритою для різних категорій користувачів. Інновації для бібліотек, викладені цікаво і доступно, які реально втілити в життя навіть за умови обмежених ресурсів. Наведені приклади, які допоможуть вам переконати представників місцевого самоврядування, що спроможна громада починається з бібліотеки.

Управління проектами - ключові питання курсу:
- У чому полягає стратегічна роль проектів в управлінні компанією (організацією)? 
- Яке значення майстерності управління проектами для збільшення конкурентоспроможності компанії?
- Яке значення мають документи проекту – резюме, картки і журнал ризиків?
- Як планувати проект – розбиття на етапи і роботи, встановлення взаємозв'язків між роботами, оцінка тривалості робіт, необхідних для виконання ресурсів та їх вартості.
- Яку роль в проекті відіграють керівник проекту та його спонсор?
- Як управляти виконанням проекту для зменшення негативного впливу "факторів Мерфі".

Сподіваємося наша підбірка буде вам корисною та допоможе в професійній діяльності!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами