Слухати і розвиватися: подкасти про літературу


    Подкасти — це аудіозаписи, які поширюються в Інтернеті. Зазвичай ведучі та гості обговорюють у подкастах заздалегідь визначені теми та питання. З технічної точки зору подкастинг не несе в собі  революційності. Він багато в чому дублює функції радіо, хоча більшість подкастерів не любить, коли їх порівнюють з радійниками.

    На відміну від радіо у подкастах немає ефіру.  Аудиторія подкастів сама обирає коли і що слухати. Ще важлива відмінність у тому, що подкасти це персоналізовані медіа. Вони готуються з урахуванням, що їх буде слухати, скоріш за все, одна людина за раз. Можна сперечатися в деталях, але основа риса подкасту – можливість послухати його «за вимогою», тобто коли це треба слухачеві. Завдяки цьому подкасти зручно споживати в дорозі, під час рутинних справ або перед сном.


Перефарбований Лис

    Подкаст про літературні основи світогляду українців. Читаємо українську класику і аналізуємо поведінкові сценарії. На даний момент 56 розмов про "програмні" твори. Ґрутновні дослідження, затишна атмосфера та змога поглянути по-новому на шкільні твори, що раніше здавалися нудними та незрозумілими.

Підписатися на подкаст тут




Книгосховище

    Коли нам добре або погано ми звертаємось до одного з ідеальних винаходів людства — книжки. Чи є місце для читання під час війни? На які книги варто звернути увагу зараз, а про які краще забути назавжди? Як змінюється сучасна українська література під впливом війни? Ці та інші питання Олена Гусейнова обговорює з відомими письменниками, видавцями, критиками, літературознавцями та іншими гостями подкасту «Книгосховище».

Підписатися на подкаст тут




Дитяча література для дорослих

    Привіт усім слухачам подкастів і пасіонатам хорошої літератури! Чи пробували ви перечитувати дитячі книжки? А скільки книжок пройшло повз вас лише тому, що вони не були популярні в вашому дитинстві або неперекладені? В цьому подкасті ми будемо читати знайомі тексти, і відкривати для себе нові імена. Дитяча література це своєрідний safe space для дорослого. Тільки коли ти вже виріс, всі історії сприймаються абсолютно інакше. Гарного слухання, приємного читання! Авторка: Олеся Тимошенко Запрошений гість: Сергій Терещенко Продюсер: Юрій Січковський Обкладинка: Саша Снєгірьова.

Підписатися на подкаст тут




Між рядків

    Пропонуємо тобі поринути у чудовий світ літератури, у лабіринти думок та відгуків на книжки та фільми від сучасної молоді. Подкасти можуть допомогти тобі в написанні літературного твору або просто в поліпшенні настрою, приємного прослуховування :) Новий епізод що 3 тижні.

Підписатися на подкаст тут






Шева, Леся і Франко

Автор проєкту: Дарина Романська.
Подкаст про українських класиків. Для тих, хто прогулював укрліт, але хоче знати, чим наші круті. Регулярні публікації випусків - один раз на місяць.


Підписатися на подкаст тут







Акустика Тіней

    Авторський подкаст Іванни Шкромиди про світову літературу. У проєкті 19 випусків про класиків світової літератури. Останній випуск охоплює пермоналію Генрі Міллера. Подкаст не регулярний, але здається ожив цього року.

Підписатися на подкаст тут 






ЗАКЛЯТТЯ БАБАЯ

    Автор проєкту: Sergiy Levchuk.
    Під час війни кожне дерево, річка чи гора стають на підмогу українського спротиву. Так само і ті, ким нас лякали з раннього дитинства. БАБАЙ - це національний проєкт, присвячений темному мистецтву. Літературна спільнота об'єднує шанувальників фантастики, горору і містики, та займається розвитком жанру ГОРОР в Україні. Щоразу ви познайомитесь з одним із авторів спільноти. Ви почуєте кращі оповідання з конкурсів останніх двох років!

Підписатися на подкаст тут



[НЕ]Експертно: література

    [НЕ]Експертно – проект про ваше культурне дозвілля. Ми говоримо про авторів та твори, які непідвладні часу та будуть актуальними завжди. Разом з вами ми розширюємо горизонти знань, адже світ набагато більший, ніж прийнято вважати. [НЕ]Експертно: література – дякуємо, що слухаєте нас! Автори проєкту: М.В. Тасенко, Б.С. Хіхлушко.

Підписатися на подкаст тут

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами