You Tube канали з хендмейдом для бібліотеки

    Сучасна бібліотека привертає погляди стильним дизайном, технічним забезпеченням та багатством вибору новітньої літератури. В умовах України бібліотекарі докладають максимум зусиль, щоб їхній заклад мав естетичне оформлення, книжкові виставтавки були креативними, а заходи в бібліотеці легку атмосферу.


Ми підготували підбірку ютуб каналів з майстер класами, які допоможуть працівникам створити затишок, надихатися та творити красу в бібліотеці.


    Цікаві Саморобки - це канал про різні поробки з паперу, фоамірану і не тільки. Цікаві і прості для всіх видів бібліотечної роботи: виставок, майстер класів, фотозон, як креативний матеріал у проведенні масових заходів, бібліокафе тощо. Допоможуть задекорувати зали під конкретне свято та створити незабутній зовнішній вигляд вашому закладу. Доступне джерело матеріалів - папір і клей -  мінімізують фінансові витрати на підготовку локації.
     Посилання на канал тут.


    Rox Shana - іспаномовний канал майстрині, що працює у техніці макраме. На її каналі ви знайдете уроки: від найпростіших виробів до по-стравжньому креативних. Всі пояснення зрозумілі з автоматичними субтитрами українською. Канал дасть змогу детально вивчити техніку плетіння і з часом почати створювати інтер'єрні речі відповідно до запитів. Крім того завдаки цим урокам бібліотекарі зможуть влаштувати власний майстер клас для дітей 10+ років без особливих фінансових витрат.
    Посилання на канал майстрині тут.


    Іdea 1 - це канал про різноманітні прості вироби з паперу, фоамірану тощо, які  легко повторити як самому так і з дітьми. Основна база матеріалів - папір, клей, картон, що забезпечує доступність у виконанні. Канал створює елементи занять, вправ, ігор, цікавих для дітей, що підходить для хвилинки розвантаження у групах бібліотечних проєків. Вироби створені за допомогою цього каналу підходять для оформлення книжкових виставок, викладок, не вимагають багато часу.
    Посилання на канал тут.


    Tatzkreen Art - це індійський канал, що вразить бібліотекарів безміром ідей, матеріалом творення яких є картон і папір. Автор каналу здебільшого використовує пакувальний картон з коробок: плетені кошики, вази, 3D інсталяції, що легко використовуються для візуального наповнення стелажів кольором. Крім цього на каналі доступні майстер класи з орігамі. 
    Посилання на канал тут.

 Оксана Богуміл / Oksana Bogumil (Мотанка Motanka) - вузькоспеціалізований канал української мисткині зі творення ляльок мотанок. Доступний, покроковий контент, що навчить як виготовити ляльку, детально покаже механіку творення, потрібні матеріали, їхні розміри. Завдяки урокам блогерки бібліотекарі можуть створити тематичну етно виставку чи підготуватися до проведення власних майстер класів по мотанках. Творення  мотанок  доступне по матеріалам та часовим витратам.
    Посилання на канал тут.


    Polly's origami - канал з докладними, простими у виконанні та корисними інструкціями з орігамі та рукоділля з паперу. Ви отримаєте підказки у творчості, навчитеся виготовляти орігамі-серце, орігамі-шкатулку, орігамі-метелика, різні орігамі-іграшки, орігамі-фіджети, орігамі-ґудзик, орігамі-кота, паперове кільце, орігамі-зірку ніндзя, паперові кігті, орігамі-пастку для пальців, орігамі-квітку, орігамі-закладку, паперовий антистрес трансформер, орігамі єдиноріг, модульне орігамі та інше. Крім того, майстриня навчить робити орігамі до різних свят: на Гелловін, Різдво, День святого Валентина, День матері та багато інших орігамі для свят, які ви знайдете на цьому каналі.
    Посилання на канал тут.


    Colorful Crafts - канал з розширеним колом вторинних матеріалів: від горіхової шкаралупи, ниток, паличок від морозива, тубів від туалетного папіру/скотчу до склянних банок і бляшанок з яких автори каналу роблять предмети декору. Канал не вимагає дорогих матеріалів для творчості, дозволяє по-новому поглянути на "сміття" та наповнити його другим життям.
    Посилання на канал тут.


    VIKI Studio DIY - це канал з майстер класами як зробити квіти з фоамірана, фетру, стрічок, резиночки для волосся, шпильки, обручі, пов'язки для волосся. Різноманітні вироби та новорічний декор. Канал спеціалізовуєсться безпосередньо на виготовленні квітів, які можна використати при створенні фотозон чи естетичного оформлення стелажів з виставками.
    Посилання на канал тут.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами