Як знайти цікаву книгу? Букблогери на культурній варті.

 Українські книжкові блогери тішать зростаючою аудиторію та вибором підписок у соцмережах. Просіявши планформу You Tube, можна знайти блогерів прихильників будь-якого літературного жанру та сформувати персоналізовану підписку, що тішитиме книжковими рекомендаціями під вранішню каву.


    На щастя, навіть під час війни, український книковий ринок розвивається, а з ним збільшується кількість україномовної літератури. Наші блогери пережили період застою у перші місяці повномасштабного вторгнення, та поступово заповнюють культурний вакуум на You Tube платформі. Це важливо, адже вони витісняють російських бастардів з інформаційного поля українців та розвивають власні канали, а отже українського ставатиме більше, краще, якісніше.




    Канал Ksenia Kellerman створено 4 травня 2021 року, має 204 відео та 13,7 тис. користувачів, контент як для спонсорів так і загальнодоступний. Спонсорська підтримка 50, 100 грн місяць. Блогерка в найрізноманітніших форматах ділиться враженнями від книжок: класичне прочитане й книжкові покупки, тематичні добірки, влоги, марафони та подорожі. Мешкає у Львові, має естетичні соцмережі з красивими викладками книг, жвавий темп мовлення та запал зачаровувати українськими виданнями. 
    Жанрові вподобання блогерки - постмодернізм, українська класика, нон-фікшн.




    Канал Valya BUBU створений 28 березня 2022 року, має 139 відео та 3,74 тис. підписників. Блогерка любить подорожувати, наразі мешкає в Італії та підбурює користувачів переходити на бік українського Ютубу. Знімає колоритні книжкові влоги, наповнені вишуканою естетикою, цікавими виданнями. Ділиться щирими відгуками на прочитане та неприкритими емоціями від читання. Контент загальнодоступний, так і за спонсорську підтримку (100 грн/місяць). 
    Жанрові вподобання блогерки - детективи, фентезі, романтична проза.




    Поки що в Україні чоловіків книжкових блогерів мало, тому наступний канал отримує +100 до карми. Канал Книжак створений 7 травня 2022 року, має 48 відео та 2.13 тис підписників. Канал веде молодий перспективний блогер, з чудовою мовою та змістовними відгуками. На каналі ви знайдете огляди придбаних книжок, звіти про прочитане, тематичні добірки, читацькі влоги та багато іншого. 
    Жанрові вподобання блогера - детективи, трилери, фантастика, світова класика, сучасні українські автори.





    Канал Peake-week Papers створений 11 липня 2014 року, 730 відео і 38.3 тис підписників. З початком повномасштабного вторгнення блогерка перейшла на українську мову та активно працює над піаром української книги. Канал має загальнодоступний контект і для спонсорів. Спонсорська підтримка балансує міє 25-70 грн/місяць. Блогерка мешкає у Києві, багато подорожує та показує красу України. Найпопулярніший формат та каналі - влог та книжкові покупки. 
    Жанрові вподобання блогерки - класика, постмодернізм, магічний реалізм, сімейні саги та книги-товступці.




    Канал Eslava Sabio Books створений безпосередньо під час війни, 30 травня 2022 року, та поза тим має аж 102 відео та 2,25 тис. користувачів. Контент загальнодоступний та для спонсорів (70 грн/місяць). Канал потужно розвиває відгуки на прочитане, окрім того має жанр книжкових планів, книжкових покупок, огляд книг та фільмів/серіалів знятих за їх мотивами.
    Жанрові вподобання блогерки - фентезі, детективи, романтична проза.




    Канал SashaBooks створений 31 березня 2020, має 45 відео та 2.81 тис. підписників. Контент загальнодоступний. Найпопулярні відео на каналі - прочитане за місяць, огляд книжкових полиць, книжкова розпаковка. 
    Жанрові вподобання блогерки - Стівен Кінг, фентезі, романтична проза.



    Канал Milka Read створений 27 березня 2021 року, 73 відео та 4.4 тис. користувачів. Має загальнодоступний контент. На каналі переважає прочитане за місяць, книжкові покупки та влоговий формат. Книжкові відгуки розгорнуті, без зайвих спойлерів. 
    Жанрові вподобання блогерки - трилери, класика, романтична проза.



    Канал знову ті її книжки створений наприкінці першого року війни, 23 листопада 2022 року. Наразі на каналі 27 відео та 1.02 тис. користувачів, з чого можна говорити, що канал продуктивний та швидко зростає. Контент загальнодоступний. Авторка, Юлія, позиціонує себе як блогер, що читає найбільше книг на укрбуктюбі. Найпопулярніший контент на каналі - прочитане за місяць, книжкові покупки, марафон читання. 
    Жанрові вподобання блогерки - класика, постмодернізм, реальна проза, химерна проза.



    Канал Kniginya Olga створений 27 травня 2017 року, має 32 відео та 2.55 тис. користувачів. Контент загальнодоступний. Оля любить тварин, чай і свічки. На її каналі різноманітні відео: від розпакування нових книжок та рекомендацій, до відгуків про популярні та менш відомі книги. 
    Жанрові вподобання блогерки - трилери, романтична проза, фентезі.



    Канал Svitlo Bibliotek і її авторка Надя, 90 відео і 2.86 тис. користувачів, створений 12 квітня 2021 року. Має загальнодоступний контект та спонсорську підтримку (від 35-450 грн/місяць). Найпопулярніший контент на каналі - книжкові плани, жанрові підбірки, прочитане за місяць.
    Жанрові вподобання блогерки - детективи, українська і зарубіжна класика, сучасна українська проза.

 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами