You Tube канали про мистецтво, подорожі, побут.

 You Tube відкриває для сучасного користувача весь світ. Перебувачи в Україні можна спостерігати за мандрами у Швеції чи побутом Китаю, сходженням у горах Південної Кореї чи крафтовим виготовленням сиру в Альпах. Свідомо ігнорувати ресурс пізнання віддалених країн, їхніх людей ледь не протизаконно, бо ж відео контент наразі є не лише розвагою, а й інструментом обізнаності. 



Сьогодні наш блог підготував підбірку з 10 відео блогерів, які працюють у різних куточках світу, мають несхожі інтереси, але чий контент насичений не лише гарною картинкою. Тож перед вами персональні, професійні, нішеві і вблогові блоги, які ми віднайшли у колодязі ютубу.



    Jonna Jinton — шведська художниця, музикантка і режисерка, живе в маленькому селищі посеред красивих лісів на півночі Швеції. На своєму каналі у YouTube, ділиться сумішшю всього, що їй подобається. Від історій і проблисків повсякденного життя до музики, живопису, крижаних ванн, природи, надихаючих фільмів і багато іншого. Практикує кулнінг — пастуший клич, вокальну техніку за принципом ейги, йойка або йодля, що використовується традиційно у Швеції (провінція Даларна), Норвегії, а також у Фінляндії щоб скликати тварин, що пасуться, або відлякувати хижаків (вовків і ведмедів).

    Канал наповнений естетикою снігу, криги й свободи. Часто мандрує країною та показує приголомшливі краєвиди, має власну мистецьку студію, закликає проживати життя у внутрішньому комфорті й спокої. Головний її посил: не бійтеся шукати себе і своє місце у світі, життя занадто коротке, щоб проживати його там, де не подобається.

Посилання на канал Jonna Jinton тут.


    Маша Себова — киянка, тревел-блогерка і дівчина із жовтою валізкою. 4 роки вона знімає контент про бюджетні подорожі, а зараз досліджує ФОРМУЛИ УСПІХУ КРАЇН. Створила канал, щоб показати, що подорожі соло — це нестрашно, самостійно спланувати поїздку — нескладно, бюджетні подорожі — цілком можливі і не менш цікаві. Все це у випусках ВСЕ ПО 30 з готовими маршрутами для самостійних бюджетних подорожей. На каналі вже більше сотні таких маршрутів різними країнами світу і звичайно ж Україною. Більшість із них корисні і зараз. Але у 2022 життя змінилось, а її подорожі стали більш осмисленими і перетворились на справжні дослідження. Їх можна побачити у новому форматі ФОРМУЛА КРАЇНИ, де блогерка відшукує формулу успіху країн і як чужий досвід може стати корисним для України.

Посилання на канал Маша Себова тут.


    Mimimoo Illustration — канал австралійської ілюстраторки, місце, де мисткиня поділиться своєю подорожжю світом ілюстрації та навчає бути  креативними, а також допомагає людям, які хочуть навчатися ілюстрації. На каналі багато процесів створення ілюстрацій, поради, що служить додатковою мотивацією для творчих особистостей. Окрім цього авторка показує як монетизувати свої малюнки та продавати їх, займатися маркетингом і просуванням у соцмережах.


 Посилання на канал Mimimoo Illustration тут.


    Sol Life — канал влогової блогерки Сол, яка мешкає в Токіо, Японія. На своєму каналі ділитися токійськими відеоблогами про своє повсякденне життя, а також цікавим вмістом про Японію. З Сол ви дізнаєтеся більше про японські традиційні свята та одяг, познайомитеся з смаковими звичками японців, їхньою любов'ю до сакур та споглядання красивого ландшафтового дизайну, гамору міста-мільйонника, мандрами по префектурах країни тощо.
    
Посилання на канал Sol Life тут.



    PeterHarringtonBooks — лондонський продавець рідкісних книг Пітер Гаррінгтон спеціалізується на пошуку, продажу та купівлі оригінальних перших видань найвищої якості, підписаних, рідкісних і антикварних книг, чудових палітурок і бібліотечних комплектів з моменту створення антикварного магазину в 1969 році. На каналі багато контенту про реставрацію, особливості стародруків, складність збереження столітніх видань та відновлення оригінальних палітурок.

Посилання на канал PeterHarringtonBooks тут.



    Sara Maika — блогерка родом з Гаваїв, яка зараз проживає в Лос-Анджелесі, і ділиться досвідом пілота авіакомпанії, сподіваючись краще зрозуміти свою роботу та спосіб життя. Іншими її захопленнями є фітнес, кулінарія та подорожі. Відверто показує, який рівень підготовки — фізичної і ментальної, потребує професія пілота, про життя у повітрі та готелях між перелітами, стрес та постійний внутрішній контроль.


Посилання на канал Sara Maika тут.


    Метт Шеннон – натхненний фотограф дикої природи та пейзажів, який живе на острові Ванкувер, Канада. Його фотографії підкорили міжнародну аудиторію, а кращі роботи висять у домівках по всьому світу. Він розвинув гостре око на деталі та пристрасть до вражаючих зображень. Метт – захоплений викладач, проводить регулярні семінари, спрямовані надихнути та підготувати фотографів. На своєму каналі показує процес фото "полювання" на тварин, складнощі роботи фотографа, важливість підбору правильної камери та приголомшливі краєвиди нашої планети.

Посилання на канал 
Метт Шеннон тут.


    Jessica Le Bars – нішевий блог канадки Джесіки, яка пише  дебютний роман та завдяки You Tube документує свій шлях до автора, якого видасть офіційне видавництво. Її блог – це про постійну працю, естетику збирання матеріалу для книги, прогулянки, повсякденне життя та мотивацію продовжувати працювати, вдосконалюватися, навіть тоді коли немає визнання своєї роботи.
Посилання на канал Jessica Le Bars тут.



    Annie Dang – канал про музику, повсякденне життя та творчість. Блогерка ділиться своїми знаннями про створення музики, саморозвиток, знаходження натхнення, пошук ідей та трансформацію їх у самобутні твори. Допомагає людям знаходити себе та бути найавтентичнішими й найкращими, не боятися творити й говорити про це. 
Посилання на канал Annie Dang тут.


    Her 86m2 – естетичний канал про побут від блогерки, що свідомо переїхала з міста до німецького села, виховання дочки, кулінарію та фотографію. Блогерка справжня відео мисткиня, що створює спокійний і затишний контент про неспішне життя, насолоду у простих речах, потребу зупинитися і помилуватися природою навколо. Окрім цього дає поради як зробити життя осмисленішим, як дати друге життя старим речам, вирощує органічну городину, дітиться рецептами страв та надихає змінюватися.
Посилання на канал Her 86m2 тут.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами