Автори Букнету: онлайн платформа книг від українських авторів

    Для всіх, кому бракує жанрового різноманіття в друкованих виданнях українською мовою, доступна онлайн платформа  книг популярних напрямків, які традиційно вважаються "неформатними" для видавництв.




    «Букнет» — платформа самвидаву, де зареєстровані користувачі можуть розміщувати свої художні твори (розповіді, романи та фанфіки). Також сайт є платформою для проведення літературних конкурсів видавництв у різних жанрах. На платформі доступні жанри: фентезі, сучасна проза, жіночий, любовний роман, молодіжна проза, фантастика, історичний роман, фанфік, бойовик, детектив, трилер, містика/жахи, дитяча література, різне. Крім цього на букнеті автори ведуть літературні блоги, а зареєстровані користувачі можуть додавати обрані книги у власну онлайн бібліотеку. Варто зауважити, що не всі твори на платформі безкоштовні, частина книг мають ознайомну версію, та платний контент (підписка на оновлення) для підтримки творчості авторів. А ще окрім сайту "Букнет" має мобільний додаток для зручного користування сервісом незалежно від доступу до комп'ютера.

Оскільки "Букнет" - платформа самвидаву, то літературна майстерність творів корелюється від графоманства до пристойно пропрацьованих книг. Поза тим, це змога ознайомлюватися з творчістю авторів-початківців, спостерігати за їхнім зростанням та вдосконаленням майстерності, збільшенням українського контенту на теренах інтернету. Рим не збудувався за один день - література Незалежної України виростає прямо зараз.



    Ксенія Мур - авторка більше ніж 10 романів. Пише в жанрі пригодницько-романтичного фентезі та жіночого раману, має книги з віковим цензом 18+. Об'єм її книг від 150 до 220 сторінок, нині 2 романи в роботі. Авторською рекомендацією Ксенії Мур є роман "Учениця некроманта"Анотація до книги:
    "Ритуал пошуку наставника пішов і близько не за планом. Замість імені у пентаграмі з'явився начальник королівських шукачів. Напівголений. У день власного весілля. Непритомний. Та краще б нежить яку притягло! І я майже встигла його позбутися, але він так невчасно прийшов до тями! А тепер я маю стати помічницею некроманта, допомогти в розслідуванні і відмовитись від мрії стати цілителькою. Бо інакше — в'язниця і позбавлення магії. Вибір очевидний, чи не так?"


    Ася Сергєєва - пише у жанрі молодіжна проза та любовний роман. Комерційний автор, тож більшість її книг мають платне завершення. Має чотири цикли книг: "Футболісти вміють кохати", "Палітра кохання", "Виграти кохання", "Закохані хижаки". Авторською рекомендацією Асі Сергєєвої є роман "В обіймах мажора. Кохання під забороною"
    "Я не збиралася привертати увагу мажора. Це вийшло випадково. Ось тільки Арсеній не пробачає помилок. Він взагалі звик, що дівчата за ним, брутальним красенем, всюди бігають. Зі мною вийшло інакше - я від нього втекла.
    Та не судилося далеко сховатися від небезпечного хлопця. Моя мама несподівано стала нареченою впливового бізнесмена, а сином його виявився Арсеній, той самий нестерпний нахаба. Тепер він мій зведений брат, мій особистий жах і найстрашніша таємниця, про яку ніхто не повинен дізнатися…"


    Олександр Шаравар - автор-фантаст, що пише про пригоди у космосі. Має три цикли книг: "Повернути себе", "Той що вижив", "Зоряний лорд". На сторінці немає авторської рекомендації, тож ми обрали для ознайомлення роман "Повернути себе. Том 1":
    "Головний герой - Ебенезер Фіск, простий підліток з дитячого будинку несподівано для себе виявляється не тим ким він вважав себе все життя. Що на нього тепер чекає? Пригоди? Любов? Смерть?"


    Лаванда Різ - авторка сучасної прози, що пише в жанрах жіночого роману та любовного роману. Має 8 завершених циклів: "Шаленство закоханих", "Справжнє кохання", "Приборкання норовливих", "Іронія долі", "Люби мене", "Магія кохання", "Щасливо одружені", "Оповиті коханням". Авторською рекомендацією Лаванди Різ є роман "Хочу бути твоєю":
    "— Що ти робиш у моїй спальні?Максим з'явився так несподівано, і поки я з переляку не передумала, видихаю, сповнена рішучості:
— Хочу цієї ночі стати твоєю!
— Яніно, — здивування змазаною тінню ковзнуло по гарному чоловічому обличчю, залишивши на чуттєвих губах поблажливу усмішку. — Не хочу потім почуватися сволотою, між нами не може бути ніяких стосунків.
— Нещодавно ти сказав, що я можу попросити тебе про що завгодно. Хочу відчути себе в обіймах досвідченого чоловіка, дізнатися як воно, бо сам знаєш, що може статися завтра, — нервуюсь, але погляд не відводжу в надії побачити в цих очах примару його почуттів до мене.
— Добре, цю ніч ти проведеш зі мною. Але у мене буде одна умова — не здумай у мене закохатися. Домовились?
Пізно висувати умови, Максе, бо я вже безнадійно у тебе закохана..."


    Юлія Міхаліна - авторка любовних романів та детективів з віковим обмеженням 18+. Має 4 цикли книг: "Біда на його голову", "Ігри дорослих хлопчиків", "Віра у кохання", "Гріхи". Авторською рекомендацією Юлії Міхаліною є її роман "П'ятий із його гріхів":
    "Вона була його першим та єдиним коханням. Він — її розвагою. Різні за статусом та можливостями, однакові у своєму потягу один до одного. Вони були одружені три місяці, після чого вона повернула йому каблучку, залишивши по собі випалене вщент серце та зневіру…."



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами