5 українських подкастів, що надихають творити

 

    Для багатьох творчість – це шлях обдарованих природним чуттям геніїв, які з першим кроком розуміють що літературна діяльність, візуальне мистецтво чи музика їхнє призначення. Зібрані подкасти розвінчують цей міф наголошуючи, що постійна праця, вдосконалення, відкритість новому – це запорука успіху в будь-якій професії чи діяльності.



Вони писали історію

– подкаст РадіоНВ реалізований за фінансової підтримки Українського культурного фонду. 15 епізодів про розвиток української книги, літературні дискусії, розмови з українськими авторами (Катерина Бабкіна, Тамара Горіха Зерня, Володимир Рафєєнко, Мирослав Лаюк тощо) та літературознавцями (Ростислав Семків, Остап Сливинський), організаторами книжкових фестивалів в Україні. Середня тривалість епізоду – 30 хвилин.

Слухати подкаст "Вони писали історію" тут. 


Подкаст «Про текст» від Litosvita

– це розмови з найкрутішими літературознавцями, письменниками, редакторами про літературу, лист та вміння професійно володіти словом. Подкаст буде корисним усім, хто пише і читає. Перший сезон подкасту присвячений письменницькій майстерності. Авторка та ведуча - Світлана Стретович. Наразі перший сезон завершено, у подкасті 10 епізодів, середня тривалість 50 хвилин. У програмі розмови з авторами Любко Дереш, Максом Кідруком, Артемом Чехом, Світланою Тараторіною тощо, літературознавцями Богданою Романцовою, Ростиславом Семків, літературним критиком Євгенієм Стасіневичем про те як зробити свій рукопис яскравим та зацікавити ним українського видавця.

Слухати подкаст «Про текст» тут.


Творчість заради творчості – подкаст Маші Сібірцевої – української журналістки та контент-менеджерки, це спілкування з творчими та успішними людьми з різноманітних напрямків: продюсерами кіно, мистецькими кураторами, засновниками ком’юніті, фотографами. Подкаст налічує 6 епізодів, середня тривалість одного 37 хвилин. Він надихає розвиватися, цікавитися новими напрямками, шукати своє посеред безмежного моря творчості.

Слухати подкаст "Творчість заради творчості тут.


Писати-Не-Балакати – це подкаст про письменництво та літературу. Він для тих, хто мріє писати, або вже робить свої перші кроки в цьому напрямку. Тут буде цікаво й тим, хто любить читати. Тож попереду багато важливих питань, захоплюючих розповідей і нетривіальних відповідей. Цей подкаст створюють Валерія Веста і Варвара Лозко, дві молоді письменниці з Одеси, випускниці філософського факультету. Він налічує 12 епізодів, середня тривалість одного – 45 хвилин.

Слухати подкаст "Писати-Не-Балакатитут. 


Пішли писати

— подкаст письменниць Юлії Кубай та Олени Кузьміної Юлія — авторка книг «Душа» та «Ідеальність», двічі лауреатка «Коронації слова». Юлія веде телеграм-канал «Комірчина письменника» та ділиться порадами з письма в Інстаграм. Олена — авторка антиутопії «Проєкт Лабіринт» і також лауреатка «Коронації слова» у номінації «Вибір видавця». У своєму блозі в Інстаграм розповідає про роботу над промо книги: створення буктрейлеру та мерчу. У подкасті письменниці діляться досвідом, практичними порадами та допомагають майбутнім авторам почати писати. Розвінчують міфи про письменництво та розповідають, як організувати робочий процес. Не обходять стороною і те, що зазвичай лишається «за лаштунками» книжкового бізнесу: болі, факапи, складнощі та перешкоди. Подкаст складається з 5 рубрик: власний досвід авторок, поради зі світобудови, робота з персонажами, інтерв'ю із запрошеними зірочками з українського книжкового бізнесу та відповідей на питання слухачів.

Слухати подкаст "Пішли писатитут. 


Кожна людина - творець. Ми сподіваємося, наша підбірка надихне вас шукати свою течію, робити те, що приносить задоволення та насолоджуватися результатами.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами