Вебінари на You Tube: без сертифіката, але зі знаннями.

Навчання протягом життя - це одна з речей, що не втрачає актуальності в ХХІ столітті. Епоха інтернету відкриває можливості пізнавати нове або ділитися досвідом у декілька кліків. You Tube став одною з тих платформ, де це робити легко і можна охоплювати значні аудиторії.

У попередній статті ми говорили про навчальні курси, що стануть у нагоді бібліотекарям, а зараз хочемо зупинитися на одиночних заняттях - вебінарах. 



Одна з проблем вебінарів - це часові рамки, поставлені для роботи. Вебінар може транслюватися тоді, коли бібліотекар не має змоги працювати в платформі Zoom чи деінде. Вирішенням цієї проблеми стали записи вебірнарів, що викладаються на You Tube каналах організацій, які творили подію. Ми зібрали найцікавіші, на нашу думку, вебінари, які мають практичну користь та застосування для бібліотекарів.

Розвиток особистого бренду бібліотекаря як частина бренду бібліотеки - вебінар на каналі Bibliomist Ukraine. У сучасних реаліях він відносно старий (2014), але основні тезиси досі актуальні. Бібліотекарі повинні відходити від думки, що їхня професія малопрестижна і працювати над створенням як власного бренду - гордої вказівки БІБЛІОТЕКАР, що в свою чергу сприяє підвищенню видимості бібліотеки в мережі.

Бібліотечний піар. З досвіду рівненського PR-офісу сучасних бібліотек - окреслює загальні аспекти того, чому варто активно рекламувати діяльність бібліотеки та які результати цієї діяльності можна отримати.

Дещо схожі цілі має вебінар Бібліотечна журналістика - він прагне показати, чому життєвонеобхідно, щоб бібліотека почала продукувати власний контент та збільшувала свою видимість в інтернеті.

Вебінар Бібліотеки і цифрова освіта  - це швидше методичне роз'яснення, чому бібліотекам варто активно брати участь у навчанні цифрової грамотності громадян та яку це користь принесе бібліотеці. Детальніше щодо впровадження цифрової освіти у бібліотеці - виклики й шляхи подолання - у нашій статті Школа комп'ютерної грамотності. Що треба мати, щоб запустити проєкт?.

Перший вебінар з розробки бібліотечних проєктів Super Star Project Manager - детально пояснює як бібліотеці створити власний проєкт, розробити його концепцію та бути готовими до ризиків і звітності. Цікавий буде не лише для Super Star Project Manager, а й для написання будь-якої іншої грантової заявки.

ЯК ОТРИМАТИ ГРАНТ! 10 правил успішної заявки! та Гранти ПОСОЛЬСТВ. Як отримати грант іноземних держав - це вебінари, що повняться практичними порадами, як писати грантову заявку, що варто враховувати та яку інформацію подавати у привабливій для донора формі. Вони максимально детальні і дають можливість осягнути всі приховані виклики й загрози, що постають на шляху отримання грантових коштів й реалізації грантового проєкту. Про наш досвід написання грантової заявки можна прочитати тут.

УДК: складні випадки систематизації документів - вузькоспеціалізований семінар, що пояснить складні випадки в УДК та допоможе бібліотекарю якісніше упроваджувати її в свою роботу. 

Упровадження УДК в практику роботи освітянських бібліотек - впровадження УДК у шкільній бібліотеці - бентежне питання для бібліотекаря. Вебінар покроково пояснює нові реалії роботи. Дуже детальний і багато практичної інформації.

Онлайн семінар-практикум “Нове в УДК” - одне із найновіших занять, що пояснює глибини УДК та має на меті мінімізувати помилки бібліотекаря в роботі з новою класифікацією.

You Tube постійно поповнюється новими записами занять. Діліться вашими знахідками у коментарях - навчаймося разом для розвитку галузі!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Твори по шкільний програмі з української і зарубіжної літератури

7 креативних ідей для вашої бібліотеки

Бібліотеки до Національного тижня читання: перелік онлайн можливостей зі прикладами